Porto San Giorgio
In de zomer van 2019 zijn we voor het eerst naar Le Marche getrokken, nadat we eerst in Umbrië hadden verbleven. Van de bergen en het groene landschap naar de zee.
We logeerden in Fermo, in een agriturismo waar we een eigen appartementje hadden. Vandaaruit was het maar 5 minuutjes rijden en we zaten al aan de zee. Er is een mooi strand waar je bedjes en parasols kan huren voor een hele dag en er zijn genoeg restaurantjes om te gaan lunchen na het zandkastelen bouwen en het zwemmen in de zee.
Maar één plekje aan het strand sprong er voor ons toch zeker uit. Een plekje dat je niet zomaar overal tegen komt. Het was geen gewoon restaurant waar je aan een tafel kan gaan zitten om bediend te worden. Het is een soort strandbarretje waar je eten kan bestellen en het daarna op het strand kan opeten, met uiteraard een prachtig zicht op zee.
Jaren geleden, toen er nog geen strandbar was, kwamen de eigenaren terug van het vissen en verkochten ze de verse vis op het strand aan inwoners en toeristen. En zo is het idee ontstaan om op die plaats de strandbar ‘Cozzaro nero’ te beginnen, een plaats waar iedereen kan genieten van de verse vis en een glaasje wijn of prosecco.
Ze hebben geen meterslange menukaart en je kan er enkel vis krijgen. Verse vis, die net uit de zee komt. Mosselen, inktvis en erwten in een tomatensausje, gefrituurde vis,… Je bestelt aan de bar en je zoekt je een plekje aan één van de tafels op het strand.
Een fantastische plaats om te aperitieven. Voeten in het zand, heerlijk wijntje en de kinderen die gewoon voor je in het zand kunnen spelen.
Wanneer mogen we terug?