KOOKBOEKEN
Italiaanse kookboeken bij ons thuis in de kast!
In Italië genieten we iedere keer weer van het heerlijke eten. In onze ogen kan je nergens zo lekker eten dan in Italië. We missen het eten als we weer thuis zijn en proberen daarom ook zoveel mogelijk te koken uit onze favoriete Italiaanse kookboeken.
Het is niet altijd even gemakkelijk om na een drukke werkdag nog tijd te vinden om een uitgebreide maaltijd klaar te maken. Maar in dit boek vind je talloze gerechten die je in 30 minuten op tafel kan toveren. Het zijn niet alleen snelle gerechten maar in het boek worden ook tips gedeeld hoe je tijd kan besparen en welke must-haves onmisbaar zijn in je voorraadkast. Onder ieder recept krijg je ook nog telkens een tip voor als je nog tijd over hebt.
Bestel BIG MAMMA via deze link
Russel Norman heeft ook POLPO en SPUNTINO op zijn naam staan, twee schitterende kookboeken over het eten uit Venetië(POLPO)en een culinair avontuur door de straten van New York (SPUNTINO). Met het nieuwe boek BRUTTO maakte hij deze keer een reis door de heerlijke eenvoudige keuken van Firenze. In dit boek vind je de beste recepten uit zijn Londense restaurant/trattoria Brutto. Iedereen keek verbaasd op toen hij besloot zijn restaurant BRUTTO te noemen want dat betekent namelijk ‘lelijk’. Maar het was een schot in de roos, zowel zijn trattoria als het kookboek.
Van ontbijt naar lunch en van tussendoortjes naar ideeën voor het avondeten. Giancarlo en Katie Caldesi nemen je mee naar Toscane en laten je kennis maken met een typische Toscaanse dag en het dagelijkse leven in Toscane. Ze laten je niet alleen kennis maken met simpele recepten maar laten je ook zien op welke manier er in Toscane wordt omgegaan met eten. Er wordt met de hele familie heerlijke ragù gegeten terwijl er aan tafel gelachen en gepraat wordt en de weekendmaaltijden zijn altijd een feest. Het boek neemt je mee op een culinaire reis door het Toscaanse landschap waarbij je tradities en kooktechnieken leert kennen die kenmerkend zijn voor deze fantastische regio.
Russell Norman heeft verschillende restaurants in Londen waarvan één van zijn restaurants POLPO in de hippe wijk Soho te vinden is. Ze serveren er “cicchetti”, Venetiaanse hapjes die je in Venetië bij de traditionele bacari kan vinden. Na de hapjes kan je kiezen voor grotere gerechten zoals “pizzette en pasta’s die zo worden gemaakt dat je ze met elkaar kan delen. Het boek POLPO is dezelfde culinaire reis naar Italië waarin je 140 gerechten kan vinden. De gerechten lijken op het eerste zicht gewone Italiaanse gerechten maar Russell Norman geeft er een hele nieuwe draai aan waardoor er heerlijke nieuwe gerechten ontstaan.