‘La vita è troppo breve per mangiare e bere male’

Deze spreuk kwam ik tijdens mijn eerste reis naar Turijn tegen bij EATALY en het betekent dat het leven te kort is om slecht te eten en te drinken.

­

Tijdens onze reizen naar Italië willen we zoveel mogelijk nieuwe gerechten ontdekken die we dan thuis proberen na te maken. We zijn verliefd geworden op de pure smaken die je in Italië kan vinden en de kwaliteit van de producten. Deze kwaliteit is zeer belangrijk om goed te kunnen koken. Als je smaakvolle, kwalitatieve producten hebt, kan je met heel weinig ingrediënten een heel lekker bord op tafel toveren. We zijn verliefd geworden op de verhalen die achter het gerecht of de producten zitten. Elk gerecht, elk product heeft zijn eigen tradities en zijn eigen verhaal en wordt in elke regio anders klaargemaakt. We worden nieuwsgierig naar de mensen die achter deze producten staan. Want een wijn waar je jaren later nog aan terugdenkt, is gemaakt door mensen die dit met passie en liefde doen. Dat proef je in deze producten. 

­

­

­

­

­

­

­

­

In Italië is eten een deel van de Italiaanse cultuur. Iedereen kent wel de pizza en pasta maar Italië heeft zoveel meer te bieden en is zoveel gevarieerder. Elke regio heeft zijn specialiteit waardoor het telkens weer een ontdekking wordt als we in een nieuwe stad of in een klein dorpje aankomen. Eten is heel erg belangrijk voor de Italianen. Samen thuis aan een grote tafel terwijl ‘nonna’ in de keuken staat, maar ook buitenshuis gaan de Italianen graag eten. In een trattoria of ristorante, in een osteria of pizzeria. 

Helemaal gek op de Italiaanse keuken, wil ik je graag laten zien dat je Italië ook naar hier kan brengen. Het enige wat je nodig hebt zijn goede producten, leuke ideeën die mee zijn overgewaaid vanuit Italië en een grote portie enthousiasme. 

­

Heb je zin in een gezellige avond waar je kennis kan maken met de Italiaanse keuken? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. 

ZIN IN
EEN KOOKWORKSHOP?

kookworkshops

Kookworkshop

In een groepje van 6 personen maken we samen een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. We gaan na het koken gezellig aan tafel met een glaasje wijn en jullie krijgen de recepten van de gerechten in een bundeltje mee naar huis. 

 

 

 

Inschrijven? Stuur een mailtje naar info@portamivia.be

 

Heb je een allergie of ben je vegetariër of veganist? Laat het me weten zodat ik het voor je kan aanpassen